'Cinemapubliek' van Anderlecht afgemaakt: 'Armtierig in vergelijking met Club'

'Cinemapubliek' van Anderlecht afgemaakt: 'Armtierig in vergelijking met Club'

12-12-2017 07:33
14

Het was op zijn minst opvallend na de nederlaag van Anderlecht tegen Charleroi (1-3). Na de wedstrijd wilden de spelers van paars-wit hun fans groeten, maar er waren amper nog supporters aanwezig. Het Nieuwsblad is bijzonder streng voor de Anderlecht-fans.

Bij de krant ziet men een heel groot mankement bij Anderlecht: het publiek. 'Een cinema-publiek. Het is de reputatie die de fans van Anderlecht met zich meedragen. Iets waar zelfs Hein Vanhaezebrouck dit seizoen al zijn beklag over deed. Afgelopen zondag viel het opnieuw op hoeveel lege plekken er waren', klinkt het in Het Nieuwsblad.

De grote rivaal zou het dan 'beter' doen dan Anderlecht. 'Maar nog belangrijker: bij Anderlecht zijn er amper een paar honderd man die proberen om een helse sfeer te creëren. In vergelijking met Club Brugge is het zelfs armtierig. Blauw-zwart heeft het fanatiekste stadion in België. Een mens wordt er weleens gek van, maar het opgefokte Brugse publiek heeft een impact op de spelers en op de arbitrage', aldus het dagblad.

Er zou ook een reden zijn waarom het net in het Jan Breydelstadion sfeervoller is. 'In Brugge zitten alle fans ook dichter op elkaar gepakt dan in het Astridpark, waardoor de fans veel makkelijker een golf van energie kunnen creëren', besluit de krant.