'Twee ex-spelers van Club Brugge favoriet om het bij Genk over te nemen'

'Twee ex-spelers van Club Brugge favoriet om het bij Genk over te nemen'

12-12-2017 06:59
4

KRC Genk wil na het ontslag van Albert Stuivenberg snel een nieuwe coach aanstellen. Daarbij lijkt het aan enkele bekende namen te denken. Hoog op het verlanglijstje staan twee ex-spelers van Club Brugge.

In Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws klinkt het dat Philippe Clement de absolute topkandidaat is om het van Stuivenberg over te nemen. De Limburgers hopen hem snel te kunnen aanstellen. Na de bekerwedstrijd tussen... Waasland-Beveren en Genk. Donderdag zouden de eerste contacten gelegd worden.

Het is nog maar de vraag of Clement een overgang ook ziet zitten. Eerder trok Gent al aan zijn mouw, maar Clement wilde Waasland-Beveren in het midden van het seizoen niet verlaten. Als de lokroep van Genk (tevens zijn ex-ploeg) Clement niet kan overtuigen, hebben de Limburgers nog een alternatief: Gert Verheyen.

De bondscoach van de U19 gaf onlangs nog aan dat hij niet weigerachtig staat tegenover een job als trainer van een eersteklasser. Genk zou die eersteklasser kunnen worden. Besnik Hasi en Yannick Ferrera zouden niet hoog op het verlanglijstje staan. Genk zou nog voor 2018 een nieuwe coach willen aanstellen.