Ontslag van Stuivenberg beroert ook ex-coach: Eigenlijk is dat een kunst

Ontslag van Stuivenberg beroert ook ex-coach: "Eigenlijk is dat een kunst"

11-12-2017 21:30
1

Het ontslag van Albert Stuivenberg bij Racing Genk doet heel wat stof opwaaien, want de Nederlander was er niet eens een jaar aan de slag. Ook Aimé Anthuenis kan er moeilijk mee leven, maakt hij duidelijk in De Zondag.

Anthuenis bezorgde Racing Genk zijn eerste landstitel, maar ziet nu hoe het bestuur te snel reageert. "Het doel van Genk was de top zes halen. Het staat daar nu op vier puntjes van. Enkele puntjes hebben dus het ontslag van Stuivenberg veroorzaakt. Slecht spelen wordt nog getolereerd, zolang de punten er maar zijn. Omgekeerd niet."

"Ik vind het veel te gemakkelijk om de schuld bij Stuivenberg te leggen. Het bestuur heeft beslist wat er aan spelers is vertrokken en gekomen. Bovendien hing Stuivenberg te veel af van de wisselvallige vorm van zijn spelers. Een Pozuelo bijvoorbeeld. Als die niet draait, dan heb je een probleem, indien wel, dan kom je er heel ver mee. Het is een steeds terugkerend verhaal, nochtans zijn er heel veel goeie trainers in ons land. Eigenlijk is het een kunst om je trainer te beschermen", keurt Anthuenis de beslissing duidelijk af.