Eén man veroverde zondagmiddag alle harten in het Jan Breydelstadion

  Eén man veroverde zondagmiddag alle harten in het Jan Breydelstadion

  Gepubliceerd: maandag 11 december 2017 om 20:30ma 11-12-2017 om 20:30

  Club Brugge nam zondag makkelijk de maat van Lokeren, het werd 3-1 na een wervelende eerste helft. Regisseur van het orkest was ongetwijfeld Jordy Clasie.

  De Nederlander bewijst na veel blessureleed eindelijk zijn meerwaarde, zo zag ook Het Nieuwsblad. "Eén assist, maar vooral een drive, balrecupererend vermogen en finesse om u tegen te zetten. De eerste Brugse basisplaats van Jordy Clasie was meer dan geslaagd. In die mate zelfs dat men zich mag afvragen of hij voortaan nog uit de basiself weg te denken is."

  De vraag is nu of Leko zijn systeem gaat aanpassen voor de Nederlander. "Clasie kreeg de voorkeur op Nakamba, die rust kreeg met het oog op de match tegen Anderlecht en de vier gele kaarten die achter zijn naam staan. Beide spelers lijken in de 3-5-2 van Leko echter niet samen te kunnen functioneren. Leko bracht hen eerder wel al in een aanvallende 4-4-2 op het veld, maar of hij woensdag tegen Charleroi en zondag tegen Anderlecht op die manier zal starten, lijkt haast uitgesloten."

  "Ik ben blij dat ik voor het eerst in zeven maanden nog eens negentig minuten heb kunnen spelen", zei Clasie er zelf over. "Ik was niet fit toen ik bij Club toekwam, maar nu wel. Ik hoop dat ik nu snel meer ritme zal mogen opdoen."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws