DE ZEVEN: mogelijke vervangers van Stuivenberg bij Genk

DE ZEVEN: mogelijke vervangers van Stuivenberg bij Genk

11-12-2017 19:35
1

KRC Genk moet na het ontslag van Albert Stuivenberg op zoek naar een nieuwe coach. Al heel wat trainers werden genoemd als kandidaat-opvolger. VoetbalPrimeur.be vond enkele trainers die mogelijk wel op het verlanglijstje van Genk staan.

Besnik Hasi
Eén van de namen die het eerst genoemd werd, was die van Hasi. De ex-speler van Genk was onlangs nog aanwezig bij een thuiswedstrijd en zit zonder werk. Na zijn ontslag bij Olympiakos kan hij dus zonder problemen het roer overnemen bij Genk.

Andries Jonker
Een andere werkloze coach is Jonker. De Nederlander was aan het begin van het seizoen nog coach van VfL Wolfsburg, maar werd na mindere resultaten bedankt voor bewezen diensten. Als ex-assistent van Louis van Gaal en hoofd jeugdopleidingen van Arsenal weet de Nederlander alvast hoe hij met de jeugd moet werken. Net wat ze bij Genk graag zien.

Bernd Thijs
Wie ook genoemd werd, was Thijs. De assistent van Yves Vanderhaeghe maakt er geen geheim van dat hij ooit droomt van een stap hogerop. Dat zou weleens bij zijn ex-club kunnen gebeuren. Met Thijs als speler kende Genk grote successen. Nu ook als trainer?

Frank De Boer
Werd al genoemd als kandidaat-coach bij Anderlecht en Club Brugge, maar tot een akkoord kwam het toen niet. Nu zit de Nederlander na zijn ontslag bij Crystal Palace zonder werk. Staat er ook om bekend met jeugdspelers te werken. Het zou bizar zijn moest men bij Genk niet eens aan De Boer denken.

Philippe Clement
Zou één van de topkandidaten zijn en hoog op het verlanglijstje staan. Clement was in het verleden coach van de U21 bij Club en past graag jonge spelers in. De kans is echter klein dat hij Waasland-Beveren in het midden van het seizoen zal verlaten.

Alexander Nouri
De jonge Nouri (38) kreeg zijn kans bij Werder Bremen, maar een groot succes werd dat niet. Na mindere resultaten kreeg hij eind oktober zijn ontslag aangeboden. Probeert hij het nu in een iets kleinere competitie?

Hugo Broos
Het lijkt onwaarschijnlijk dat de veteraan nog aan een Limburgs avontuur begint, maar na zijn ontslag bij Kameroen zit de coach zonder werk. Gaf al aan dat hij binnen de komende jaren wil stoppen als trainer en in België blijven. Een laatste job als trainer van Genk is een unieke kans om zijn carrière mooi af te sluiten.