Ex-bondscoach haalt uit naar Genk-bestuur: De reden is telkens dezelfde

Ex-bondscoach haalt uit naar Genk-bestuur: "De reden is telkens dezelfde"

11-12-2017 16:45
4

Negen trainers zijn ondertussen al de laan uitgestuurd in de Jupiler Pro League. Albert Stuivenberg is de laatste in het rijtje. Hij moest zondag zijn biezen pakken bij Racing Genk. Een ontslag waar ex-bondscoach Aimé Anthuenis kop noch staat aan krijgt.

"De reden is telkens dezelfde. Het bestuur dat vreest dat het doel van voor het seizoen niet zal worden gehaald. Het doel van Genk was de top zes halen. Het staat daar nu op vier puntjes van. Enkele puntjes hebben Stuivenberg zijn kop gekost", beweert Anthuenis op de website van De Zondag.

"Slecht spelen wordt nog getolereerd, zolang de punten er maar zijn. Omgekeerd niet. Ik vind het veel te gemakkelijk om de schuld bij Stuivenberg te leggen. Het bestuur heeft beslist wat er aan spelers is vertrokken en gekomen. Bovendien hing Stuivenberg te veel af van de wisselvallige vorm van zijn spelers."

"Pozuelo is bijvoorbeeld een probleem als hij niet draait. Als hij wel draait, kom je er wel heel ver mee. Het is een steeds terugkerend verhaal, nochtans zijn er heel veel goeie trainers in ons land. Eigenlijk is het een kunst om je trainer te beschermen", besloot de voormalige bondscoach van de Rode Duivels.