Spaanse pers bewierookt Rode Duivel: Er zijn geen twijfels meer over hem

Spaanse pers bewierookt Rode Duivel: "Er zijn geen twijfels meer over hem"

11-12-2017 16:00
6

Thomas Vermaelen kwam zondag voor de vijfde keer op rij in actie bij Barcelona. Na de overwinning tegen Villarreal (0-2) werd de verdediger bewierookt in de Spaanse pers.

Bij sportkrant Marca hadden ze alleen maar lof voor de verdediger. "In de afwezigheid van Javier Mascherano en Samuel Umtiti was het verrassend dat Thomas Vermaelen zo sterk presteerde. Hij verdedigde goed en was uitstekend met zijn passing vanuit de verdediging."

De Rode Duivel voltooide 58 van zijn 61 passes in de wedstrijd, een slaagpercentage van 95 procent. Bovendien heeft hij amper een duel verloren. "Hij reageerde alert op elk moment. Nog nooit wist hij een wedstrijd af te werken waarin hij achteraf zo'n hoge score liet noteren", schreef AS.

Barcelona-trainer Ernesto Valverde had lang twijfels bij Vermaelen, maar dat is ondertussen verleden tijd. "Hij heeft zijn kans gekregen op een belangrijk moment voor de club en heeft die met beide handen gegrepen. We hebben geen twijfels meer over Vermaelen", vertelde hij na de zege tegen Villarreal.