Anderlecht gaat akkoord met boete na incidenten tijdens bekerduel met Standard

Anderlecht gaat akkoord met boete na incidenten tijdens bekerduel met Standard

11-12-2017 15:30
5

RSC Anderlecht heeft de boete 2.000 euro die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voorstelde als minnelijke schikking aanvaard. Dat bevestigde woordvoerder David Steegen maandag aan Het Nieuwsblda.

De boete kwam er na de supportersincidenten tijdens het bekerduel tegen Standard (0-1). Enkele fans gooiden met projectielen, waardoor scheidsrechter Luc Wouters besliste de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. De wedstrijd kon hernomen worden, maar een kwartier voor tijd gooiden de paars-witte supporters  een bierbeker naar Standard-coach Ricardo Sa Pinto.

Na een toneelstukje van de Portugees liet Wouters voortspelen, tot onbegrip van de Rouches. Sa Pinto werd uiteindelijk voor twee weken geschorst. Anderlecht ontsnapte aan een forfaitnederlaag. Het Bondsparket stelde een minnelijke schikking van 2.000 euro voor. Anderlecht kreeg tot zondag om daarop te reageren, maar de Brusselaars besloten de schikking te aanvaarden. Daardoor moet paars-wit dinsdag ook niet meer voor de Geschillencommissie verschijnen.