Einde verhaal voor Kompany? Hij was altijd een uitstekende voetballer

Einde verhaal voor Kompany? "Hij was altijd een uitstekende voetballer"

11-12-2017 14:30
6

Manchester City won zondag met 1-2 op het veld van aartsrivaal Manchester United. Kevin De Bruyne en co lopen zo nog meer uit op de concurrentie, want ook concurrent Chelsea verloor. Toch was er ook minder goed nieuws te rapen vanuit het City-kamp, Vincent Kompany viel namelijk alweer geblesseerd uit.

Ook Jan Mulder zag Kompany niet aan de tweede helft beginnen. "O, nee. Het is waar: Kompany is in de kleedkamer achtergebleven. Heeft hij zich daar geblesseerd? Weer 'iets gevoeld', net als voor de match tegen Shakhtar in de Champions League, waar hij tijdens de warming-up ‘iets voelde’ en niet kon spelen?", reageert Mulder in Het Laatste Nieuws.

Niemand weet wat er juist scheelt met de Rode Duivel, ook de Nederlandse analist niet. "Wat is trouwens ‘iets voelen’ in zijn geval? Een soort aanraking van bijvoorbeeld een vreemde vinger op een spier en dat hij dan schrikt en gaat manken? Ik bedoel dit niet als misplaatste grap, het patroon van die blessures in dat raadselachtige lichaam interesseert en intrigeert me zo."

"Op een dag wordt de interesse zwakker en laat je het varen. Die dag is gekomen. Voor de Manchester derby zei Vincent dat hij bij City betrokken wil blijven. Het gaat me zeer aan het hart - Vincent Kompany is/was een groot speler - maar we moeten het vandaag hardop zeggen: ‘Schrap van al deze mogelijkheden één, Vincent", vindt Mulder dat het tijd is om er een punt achter te zetten.