Vandenbempt komt met opvallende voorspelling voor Club Brugge-Anderlecht

Vandenbempt komt met opvallende voorspelling voor Club Brugge-Anderlecht

11-12-2017 14:15
7

Volgende week staat dé topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Blauw-Zwart won thuis al zijn wedstrijden dit seizoen, het scoorde bovendien als 70 thuisduels op een rij. De Brusselaars staan tien punten achter, die kloof mag absoluut niet groter worden. Peter Vandenbempt laat zijn licht schijnen over de aankomende topper.

De radiocommentator wil niet gezegd hebben dat deze wedstrijd cruciaal is in de titelstrijd. "Zo snel gaat het allemaal niet, maar voorlopig spreekt wel alles in het voordeel van Club Brugge. Als je kijkt hoe sterk Club was voor de rust tegen een weliswaar zwak Lokeren, maar toch...", opent hij bij Sporza.

De analist schuift de thuisploeg de favorietenrol toe. "Club heeft ook al bijna twee jaar thuis niet meer verloren, is een ploeg die ingespeeld is, die overloopt van het vertrouwen, die weet als het moeilijk gaat, dat het toch nog goed komt. En een ploeg die bloed ruikt natuurlijk tegen een Anderlecht-elftal dat nog zoekende is."

Gezien de omstandigheden mag paars-wit in het Jan Breydel al tevreden zijn als het niet verliest. “Dan denk ik dat Vanhaezebrouck gelijk heeft als hij al tevreden zal zijn dat Anderlecht een punt pakt in Brugge. En paars-wit zal ook tevreden zijn als het bij de winterstop nog altijd 'maar' op tien punten van Club Brugge zal staan", besluit Vandenbempt.