Pijnlijke onthulling: De spelers wilden niet meer verder met Stuivenberg

Pijnlijke onthulling: "De spelers wilden niet meer verder met Stuivenberg"

11-12-2017 14:00
3

Na de snertmatch tegen Eupen (1-1) werd Albert Stuivenberg ontslagen als trainer van KRC Genk. De Limburgers ambieerden voor het seizoen een plek in de top drie, maar voorbij halfweg de competitie staan ze nog steeds niet bij de eerste zes. De wedstrijd tegen de rode lantaarn was er dan ook te veel aan.

Volgens Peter Vandenbempt hing het ontslag van de Nederlander al langere tijd in de lucht. Het ontslag van Stuivenberg is geen verrassing. De signalen van het bestuur waren vorige week na het verlies tegen KV Mechelen al onrustwekkend voor de toekomst van de trainer", geeft de radioman zijn kijk bij Sporza.

"De wedstrijd van afgelopen weken was volgens hem dan ook schandalig. En wie de wedstrijd heeft gezien tegen Eupen, hoe slap, futloos de Genkse spelers over het veld liepen, hoe slecht er gevoetbald werd, hoe bepalende spelers als Malinovski en Pozuelo, tot mijn grote ergernis, nog maar eens uitstraalden dat ze het met deze trainer niet meer zagen zitten."

Wat Stuivenberg ook deed, het mocht niet meer baten. "Dan staat het bestuur ook met de rug tegen de muur. Zo gaat het dan in het voetbal. De spelers hebben wekenlange wanprestaties geleverd en daarmee hun trainer buiten gewerkt, besluit hij.