'Real Madrid heeft nieuwe doelman binnen: transfer van 25 miljoen euro'

'Real Madrid heeft nieuwe doelman binnen: transfer van 25 miljoen euro'

11-12-2017 12:34

Real Madrid gaat zich in de winterstop versterken met Kepa Arrizabalaga. De 23-jarige doelman komt over van Athletic Bilbao voor een bedrag van 25 miljoen euro, meldt de Spaanse krant Marca.

Kepa heeft besloten om zijn contract, dat loopt tot juni volgend jaar, niet te verlengen zodat hij de transfer naar Real kan maken. In zijn huidige verbintenis staat een gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen euro. Real betaalt vijf miljoen euro meer. Als Kepa zijn handtekening zet onder een nieuw contract, wordt ook de afkoopsom aanzienlijk verhoogd. Dat wil de doelman niet. Het is de bedoeling dat in januari de handtekeningen worden gezet. Kepa kan in Madrid een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro tegemoet zien. Naar verluidt gaat hij een contract tekenen voor zes seizoenen.

De transfer van de doelman hing al een tijdje in de lucht, want Spaanse media maakten voor het weekend al melding van een akkoord. Ook Marca meldt nu een akkoord en brengt enkele financiële details naar buiten. Trainer Zinedine Zidane had de doelman al een tijdje op zijn verlanglijst staan.