Louwagie over spetterende reeks van AA Gent: Dan speel je kampioen

Louwagie over spetterende reeks van AA Gent: "Dan speel je kampioen"

11-12-2017 12:00
4

In de Jupiler Pro League waren er dit seizoen al negen trainerswissels, maar niet allemaal hadden ze evenveel succes. AA Gent heeft wél in de roos geschoten met Yves Vanderhaeghe. Hij haalt 22 op 27, tot groot jolijt van sportief directeur Michel Louwagie.

In Sportweekend reageert Louwagie op deze ommekeer. "We dachten dat het een werk van lange adem zou zijn en hoopten dat we op de dertigste speeldag in de top zes zouden staan. We staan er echter nu al, maar we mogen niet beginnen te zweven. 22 op 27 is een reeks die je normaal niet kan volhouden. Op die manier speel je kampioen en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet het geval zijn. We moeten realistisch blijven: het doel is Play-Off 1."

Ook voorzitter Ivan De Witte leeft helemaal op na een dramatisch seizoensbegin. "Ik ga geen grote ambities meer uitspreken, Play-off 1 zou ik al mooi vinden", aldus De Witte. "Het had slechter kunnen zijn onder de kerstboom, maar laat ons de volgende wedstrijden afwachten wat het kerstcadeautje zal zijn. We geloven in deze groep en in de aanpak van de trainer."

AA Gent staat nu wel voor drie aartsmoeilijke opdrachten. Het moet nu gaan spelen op Standard en Anderlecht, tussendoor moet het thuis ook nog seizoensrevelatie Charleroi aanpakken. Kan Vanderhaeghe zijn ploeg laten doorgaan op het elan?