Vanhaezebrouck heeft nu al enorme kopzorgen: ''Gaan minstens drie man missen''

Vanhaezebrouck heeft nu al enorme kopzorgen: ''Gaan minstens drie man missen''

11-12-2017 11:55
7

Anderlecht kreeg zondag een nieuwe tik te verwerken door met 1-3 onderuit te gaan tegen Charleroi. De nederlaag is niet de enige zorg die coach Hein Vanhaezebrouck heeft in de aanloop naar de cruciale topper tegen Club Brugge.

Anderlecht kwam zondag allesbehalve ongeschonden uit de strijd. Olivier Deschacht en Lukasz Teodorckzyk moesten met rood van het veld, waardoor door hun namen sowieso een streep kan voor zondag. Vanhaezebrouck vreest echter dat het niet bij dit duo afwezigen zal blijven.

Vanhaezebrouck is namelijk ongerust over Adrien Trebel, die nog voor het half uur geblesseerd naar de kant moest. Volgens Vanhaezebrouck had zijn vaste kracht al na vier minuten al last van de knie. ''We gaan daar weer minstens drie man missen, want ik vrees voor Trebel. Dan hebben wij niet veel overschot meer en wordt het een erg moeilijke match'', uitte Vanhaezebrouck al na afloop zijn zorgen tegenover Het Laatste Nieuws.

Naast Trebel staat er ook een groot vraagteken achter de naam van Kara Mbodji. De Senegalese sterkhouder moest de match tegen Charleroi aan zich voorbij laten gaan vanwege hinder aan de adductoren. Het is de vraag of hij wel op tijd fit geraakt voor de zware verplaatsing naar Club. Vanhaezebrouck zou Mbodji uiteraard goed kunnen gebruiken in de poging om de titelrace spannend te houden. Het verschil bedraagt nu al tien punten en RSCA beseft dat een nieuwe verliesbeurt funest kan zijn.

Lees ook: Strijd tussen Club Brugge en Anderlecht bereikt hoogtepunt: "Zij moéten winnen"