Felle uithalen naar Genk-bestuur: ''Dat zegt meer over Janssens en De Condé''

Felle uithalen naar Genk-bestuur: ''Dat zegt meer over Janssens en De Condé''

11-12-2017 11:00
3

Albert Stuivenberg is niet langer de trainer van Racing Genk. Zondag viel het doek, nadat zaterdag het 1-1 gelijkspel tegen AS Eupen de zoveelste teleurstelling betekende. Hugo Camps kijkt er niet van op dat de Nederlander niet is geslaagd bij de Limburgers.

Camps zag het namelijk nooit zitten in Stuivenberg. ''Van bij zijn aanstelling was duidelijk dat deze lieve man niet geschikt is voor de dug-out van een ambitieuze club. Albert kwam niet boven zijn profiel van diaken uit. Te veel wijwater, te weinig spuug. Zo sprak hij ook met die zalvende stem alsof voetbal gespeeld wordt op gewijde grond'', schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

Ook de beleidsbepalers krijgt een felle sneer. ''Dat het bestuur op hem was gevallen, zegt meer over Patrick Janssens en Dimitri de Condé dan over Albert. Kennelijk zochten beide heren een coach die ze aan een koordje konden houden. Of aan een monddoekje. Zwijgzame waterdrager van verborgen ijdelheid.''

Volgens de columnist heeft Genk dan ook voor een mismatch gezorgd. ''Stuivenberg had bij Racing Genk niets te zoeken en dat wisten Janssens en De Condé vanaf de eerste dag. De gewezen mijnclub heeft altijd de controverse gezocht en daar is Albert niet op gebouwd. Deze coach wou bemind worden en was niet in staat zijn spelers pijn te doen. Ja, heel even, maar per vergissing'', besluit Camps.

Lees ook: 'Twee kandidaten vallen mogelijk al af als kandidaat bij Racing Genk'