Felle uithalen naar Genk-bestuur: ''Dat zegt meer over Janssens en De Condé''

  Felle uithalen naar Genk-bestuur: ''Dat zegt meer over Janssens en De Condé''

  Gepubliceerd: maandag 11 december 2017 om 11:00ma 11-12-2017 om 11:00

  Albert Stuivenberg is niet langer de trainer van Racing Genk. Zondag viel het doek, nadat zaterdag het 1-1 gelijkspel tegen AS Eupen de zoveelste teleurstelling betekende. Hugo Camps kijkt er niet van op dat de Nederlander niet is geslaagd bij de Limburgers.

  Camps zag het namelijk nooit zitten in Stuivenberg. ''Van bij zijn aanstelling was duidelijk dat deze lieve man niet geschikt is voor de dug-out van een ambitieuze club. Albert kwam niet boven zijn profiel van diaken uit. Te veel wijwater, te weinig spuug. Zo sprak hij ook met die zalvende stem alsof voetbal gespeeld wordt op gewijde grond'', schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

  Ook de beleidsbepalers krijgt een felle sneer. ''Dat het bestuur op hem was gevallen, zegt meer over Patrick Janssens en Dimitri de Condé dan over Albert. Kennelijk zochten beide heren een coach die ze aan een koordje konden houden. Of aan een monddoekje. Zwijgzame waterdrager van verborgen ijdelheid.''

  Volgens de columnist heeft Genk dan ook voor een mismatch gezorgd. ''Stuivenberg had bij Racing Genk niets te zoeken en dat wisten Janssens en De Condé vanaf de eerste dag. De gewezen mijnclub heeft altijd de controverse gezocht en daar is Albert niet op gebouwd. Deze coach wou bemind worden en was niet in staat zijn spelers pijn te doen. Ja, heel even, maar per vergissing'', besluit Camps.

  Lees ook: 'Twee kandidaten vallen mogelijk al af als kandidaat bij Racing Genk'

  Plaats een reactie

  Zetterberg +10544
  maandag 11 december 2017 om 11:59
  Jassendraaiers!!!
  Vorig jaar gejubeld door bijna iedereen, ondanks dat POI niet werd gehaald.
  Plots blijkt 'iedereen' niet bij die 'iedereen' van vorig seizoen te horen...en eigenlijk zag 'iedereen' dit gewoon aankomen??!
  Vind ik leuk
  maandag 11 december 2017 om 12:08
  Stuivenberg wilde een proper technisch verzorgd voetbal brengen.
  A la Hollandse school. Echter, zie naar Nederland, ver zijn ze er de laatste jaren niet mee gekomen.
  Een louter technisch opgebouwde ploeg, met hoofdzakelijk jonkies, mist karakter en smeerlappekens om eens op tijd op tafel te slaan.
  Had wel gekund met Peter Maes. Maar die loopt volgens mij niet genoeg in het gareel van Janssens en C°. Die mag ook eens nadenken en zijn verantwoordelijkheid nemen, lees het afbollen.
  Vind ik leuk
  Verne +437
  maandag 11 december 2017 om 13:10
  Stuyvenberg heeft toch de jeugd kansen gegeven en had daarenboven de pech dat heel belangrijke spelers onbeschikbaar zijn. Misschien is hij te zacht voor dit beroep, maar anderzijds bakt schreeuwer Maes er ook helemaal niets van bij Lokeren.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws