'Twee kandidaten vallen mogelijk al af als kandidaat bij Racing Genk'

'Twee kandidaten vallen mogelijk al af als kandidaat bij Racing Genk'

11-12-2017 10:44
2

Racing Genk zette zondag vanwege de slechte resultaten een punt achter de samenwerking met Albert Stuivenberg. Er wordt in de media al druk gespeculeerd over de opvolging van de Nederlander. Twee namen kunnen mogelijk al van het lijstje worden geschrapt.

Philippe Clement en Bernd Thijs werden maandag beide in verband gebracht met de vacature. Clement doet het in zijn eerste jaar als hoofdcoach goed bij Waasland-Beveren, terwijl Thijs, momenteel T2 bij AA Gent, zich stilaan ook klaar zou achten voor het grote werk. Na uitspraken van Genk-voorzitter Peter Croonen is de kans dat één van deze twee ex-Rode Duivels aan de slag gaat in de Luminus Arena echter kleiner geworden. ''Het is niet onze eerste intentie om een coach weg te halen'', liet Croonen namelijk optekenen aan Het Laatste Nieuws. Besnik Hasi zou wel een optie kunnen zijn.

Croonen zet wel vaart achter de zoektocht. Dat wij voor woensdag (bekermatch tegen Waasland-Beveren, nvdr.) al een nieuwe trainer vinden lijkt me niet realistisch, maar dat het snel moet gaan is duidelijk. Wij wijken niet af van ons vooropgesteld profiel, Racing Genk zoekt nog steeds een coach met wie wij hopelijk voor lange tijd in zee kunnen gaan'', gaf Croonen nog mee.