Een strijd tussen Club Brugge en Anderlecht? Tijd om hen serieus te nemen

Een strijd tussen Club Brugge en Anderlecht? "Tijd om hen serieus te nemen"

11-12-2017 07:30
2

Club Brugge had dit weekend genoeg aan één goede helft om vlot de drie punten thuis te houden, dat terwijl Charleroi zowaar ging winnen in Anderlecht (1-3). Dankzij deze zege blijven de Carolo’s boven paars-wit op de tweede plaats in de stand. Komende week is er Club Brugge-Anderlecht en Club Brugge-Charleroi, maar welke wedstrijd is nu dé topper?

Het Nieuwsblad begint er alvast aan te twijfelen. 'Wij, en met ons vele anderen, zullen deze week gretig onze kolommen vullen met het aftellen naar Club Brugge-Anderlecht van zondag. Maar wordt de echte ­topper niet woensdag gespeeld, tussen Club Brugge en Charleroi voor de ­beker? Is dat niet de krachtmeting die er op dit moment het meest toe doet?', klinkt het.

Volgens hen moet er stilaan rekening gehouden worden met Charleroi. 'Het lijkt voor publiek, analisten en journalisten moeilijk om Charleroi als titelkandidaat serieus te nemen. Maar als we in de huidige omstandigheden nog altijd aan Anderlecht denken, waarom dan niet aan Charleroi? Ook vóór Anderlecht met tien viel, hielden de Carolo's vlot stand.'

Felice Mazzu ziet elk jaar verschillende sterkhouders vertrekken, toch slaagt hij erin om telkens een fraai team tussen de lijnen te zetten. 'Toch maakte hij van zijn team als een ervaren loodgieter steeds weer snel een hecht geheel. Vakwerk, want teamgeest is niet te koop. Het is krachtiger dan welk budget ook. Mazzu is een aanjager van emotie, motivatie en passie', besluit het dagblad.