Een strijd tussen Club Brugge en Anderlecht? Tijd om hen serieus te nemen

  Een strijd tussen Club Brugge en Anderlecht? "Tijd om hen serieus te nemen"

  Gepubliceerd: maandag 11 december 2017 om 07:30ma 11-12-2017 om 07:30

  Club Brugge had dit weekend genoeg aan één goede helft om vlot de drie punten thuis te houden, dat terwijl Charleroi zowaar ging winnen in Anderlecht (1-3). Dankzij deze zege blijven de Carolo’s boven paars-wit op de tweede plaats in de stand. Komende week is er Club Brugge-Anderlecht en Club Brugge-Charleroi, maar welke wedstrijd is nu dé topper?

  Het Nieuwsblad begint er alvast aan te twijfelen. 'Wij, en met ons vele anderen, zullen deze week gretig onze kolommen vullen met het aftellen naar Club Brugge-Anderlecht van zondag. Maar wordt de echte ­topper niet woensdag gespeeld, tussen Club Brugge en Charleroi voor de ­beker? Is dat niet de krachtmeting die er op dit moment het meest toe doet?', klinkt het.

  Volgens hen moet er stilaan rekening gehouden worden met Charleroi. 'Het lijkt voor publiek, analisten en journalisten moeilijk om Charleroi als titelkandidaat serieus te nemen. Maar als we in de huidige omstandigheden nog altijd aan Anderlecht denken, waarom dan niet aan Charleroi? Ook vóór Anderlecht met tien viel, hielden de Carolo's vlot stand.'

  Felice Mazzu ziet elk jaar verschillende sterkhouders vertrekken, toch slaagt hij erin om telkens een fraai team tussen de lijnen te zetten. 'Toch maakte hij van zijn team als een ervaren loodgieter steeds weer snel een hecht geheel. Vakwerk, want teamgeest is niet te koop. Het is krachtiger dan welk budget ook. Mazzu is een aanjager van emotie, motivatie en passie', besluit het dagblad.

  Poll

  Doet Charleroi mee voor de prijzen?

  (620 stemmen)

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +15761
  maandag 11 december 2017 om 08:01
  Op hun manier doen ze het inderdaad wel uitstekend.
  Vind ik leuk
  BST83 +817
  maandag 11 december 2017 om 08:38
  Mooie overwinning van de zebra's gisteren, zij doen wat club al jaren nie meer kon.
  Vind ik leuk
  Boerken +7036
  maandag 11 december 2017 om 12:34
  Ik denk dat het geen 10 jaar gaat duren voor onze volgende titel, en anders is het Charleroi gegund
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws