'Twee bekende gezichten in beeld als trainer bij KRC Genk'

'Twee bekende gezichten in beeld als trainer bij KRC Genk'

11-12-2017 07:00
18

Albert Stuivenberg is niet langer de trainer van Racing Genk. Na een bijzonder flauwe seizoensstart leek de Nederlander, na zeges tegen Anderlecht en Club Brugge, de trein dan toch op de rails gezet te hebben. Maar niets was minder waar. Exit Stuivenberg dus, er duiken al verschillende nieuwe namen op in de Luminus Arena.

Net geen jaar heeft Stuivenberg het uitgezongen bij de Limburgers. Een pijnlijk gelijkspel in eigen huis tegen rode lantaarn Eupen was dé druppel voor het Genkse bestuur. De Nederlander was al de negende trainer in tien jaar bij Genk, het mag daar dus gerust een boeltje genoemd worden. Verschillende namen passeren ondertussen de revue als opvolger voor Stuivenberg.

De eerste naam die in Het Laatste Nieuws wordt genoemd is die van Philippe Clement, de succescoach van Waasland-Beveren. Met attractief voetbal loodst hij de Waaslanders richting de subtop van het klassment, iets wat Genk ook wel graag wil. Het valt natuurlijk te betwijfelen of de Limburgers tijdens het seizoen zomaar een trainer kunnen wegplukken bij een team dat goed draait.

Ex-speler
Ook de naam van ex-speler Bernd Thijs circuleerde al in bij Genk. De T2 van AA Gent werkte al enige tijd als assistent van zowel Hein Vanhaezebrouck en Yves Vanderhaeghe, hij kent de kneepjes van het vak dus al. Ook kent hij het huis, als speler speelde hij er zelfs kampioen. Thijs voelt zich gevleid door de interesse, maar of hij de nieuwe trainer wordt, dat valt af te wachten.

In Het Nieuwsblad wordt ook de naam van Yannick Ferrera genoemd, al is die piste alsnog niet concreet. Ook de naam van Besnik Hasi werd al genoemd, maar ook hij is slechts één van de kandidaten.