Genk-bestuur reageert op ontslag Stuivenberg... en op mogelijke opvolger

Genk-bestuur reageert op ontslag Stuivenberg... en op mogelijke opvolger

10-12-2017 20:00
5

Racing Genk heeft het dan toch gedaan: Albert Stuivenberg is aan de deur gezet. De Nederlander tekende zijn doodvonnis met een waardeloze prestatie tegen Eupen. Voorzitter Peter Croonen reageert.

De Nederlandse coach maakte vorig seizoen furore, maar dit seizoen kreeg hij de trein niet op de rails. "Het spel tegen Eupen was niet van dien aard dat we vonden dat we konden voortdoen met Albert. Dat is spijtig, want hij is een goeie trainer en een fijn mens", zo reageert Croonen.

"Twee weken geleden speelden we tegen Standard nog voor de 4e plaats, maar nu zitten we in een mindere periode. We zien dat er geen oplossingen gevonden worden op het veld. We denken niet dat we met Albert nog Play-Off 1 halen."

Het gerucht dat de spelers tegen hem waren is volgens Croonen onwaar. "Achter die wissel van Pozuelo, die kwaad was, heeft de pers te veel gezocht. Ik denk niet dat 'Pozo' de beste vriend was van de trainer, maar dat is nog iets anders dan tegen hem te zijn. Het heeft onze beslissing in ieder geval niet beïnvloed."

Hasi?
Het gerucht gaat nu al dat Besnik Hasi op de deur klopt. Croonen laat niet in zijn kaarten kijken. "Dat is een ex-speler van Genk geweest, maar op dit moment wil ik geen commentaar geven op verschillende namen. Maar in het voetbal moet het snel gaan, dus we willen liefst zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen. Mathematisch is Play-off 1 nog altijd mogelijk."