Anderlecht ziet Club Brugge weglopen na absolute rampavond

Anderlecht ziet Club Brugge weglopen na absolute rampavond

10-12-2017 19:45
7

Anderlecht heeft in eigen huis een zure nederlaag geleden. Tegen Sporting Charleroi werd het een afgetekende 1-3. Na de rode kaart voor Olivier Deschacht kon Anderlecht met tien man geen vuist meer maken. In de tweede helft kregen ook Baby en Teodorcyk nog rood.

Charleroi begon de match in zijn gekende stijl: het kroop terug en gaf geen centimeter ruimte. Frustrerend voor Anderlecht, zeker toen aan de andere kant een penalty viel. Deschacht werd bestraft voor een duwtje op Rezaei, die zelf de penalty perfect omzette.

Anderlecht probeerde het tij te keren en Onyekuru was gevaarlijk met de kop, maar op het halfuur was Deschacht weer de schlemiel. Hij kreeg zijn tweede geel na een fout op Benavente. Daarop kreeg Rezaei nog twee heel mooie kansen, maar de Iraniër miste.

In de tweede helft was er geen beterschap, maar ging Anderlecht totaal kopje onder. Eerst was het Kums die ongelukkig zijn eigen keeper versloeg, daarna maakte Benavente er zelfs 0-3 van. De goal van Onyekuru was niet meer dan een pleister op een houten been. Charleroi blijft zo op zes punten, Anderlecht heeft tien punten achterstand.