Club Brugge neemt makkelijk afstand van Lokeren en zet achtervolgers onder druk

Club Brugge neemt makkelijk afstand van Lokeren en zet achtervolgers onder druk

Gepubliceerd: zondag 10 december 2017 om 16:20zo 10-12-2017 om 16:20

Club Brugge heeft zondagnamiddag makkelijk gewonnen van Lokeren. Na een sterke eerste helft stond de thuisploeg al op een 3-0 voorsprong. De Ridder kon na de pauze enkel nog de eer redden voor Lokeren.

Door de winterse omstandigheden werd er met enige vertraging afgetrapt in het Jan Breydelstadion. De bezoekers leken in de aanvangsfase nog te slapen. Na amper twee minuten mocht het Brugse publiek al vieren. Hans Vanaken zette zijn ex-ploeg met een heerlijke krul in de verste bovenhoek al meteen op een 1-0 achterstand.

Club had de wedstrijd helemaal in handen en deed wat het wilde met Lokeren. Vormer wipte de bal over doelman Verhulst, maar Filipovic voorkwam de dubbele achterstand. Het was echter slechts uitstel van executie, want enkele minuten later mocht Poulain ongehinderd een hoekschop van Vormer tegen de netten koppen.

Lokeren was helemaal nergens tijdens de eerste helft. Nog voor de pauze mochten de boeken helemaal dicht voor de bezoekers. Clasie buffelde zich op wilskracht voorbij enkele tegenstanders en schotelde Diaby de beslissende 3-0 voor. Na het derde doelpunt nam Club de voet van het gaspedaal.

Sprankeltje hoop
Lokeren toonde in een overbodige tweede helft toch een ander gelaat. Söder kon oog in oog met Butelle zijn kalmte niet bewaren, maar dat deed De Ridder wel. Hij torende boven iedereen uit en kopte de 3-1 knap voorbij Butelle. De bezoekers geloofden er weer in na dat doelpunt, zeker omdat Club bitterweinig liet zien na de pauze.

Een tweede doelpunt zat er echter niet meer in voor Lokeren. Verder dan een schotje van Skulason kwamen de Waaslanders niet meer. Dankzij deze 3-1 zet Club achtervolgers Anderlecht en Charleroi onder druk. Voor Lokeren wordt het onderin weer iets warmer. Het wordt voorlaatste, omdat het minder doelpunten heeft gemaakt dan Kortrijk.

Lees ook: Huurling valt in de smaak bij supporters: "Gewoon te goed voor onze competitie"
Lees ook: Lokeren gaat helemaal kopje onder: 'Hoort niet thuis in eerste klasse'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws