OPSTELLING: Leko brengt Clasie voor de eerste keer aan de aftrap

OPSTELLING: Leko brengt Clasie voor de eerste keer aan de aftrap

10-12-2017 13:41

Na lange twijfel is er door ref Luc Wouters besloten dat de match tussen koploper Club Brugge en Lokeren vanaf 14u30 doorgang kan vinden. Dat betekende dat ook de opstellingen naar buiten kon worden gebracht. Club-trainer Ivan Leko brengt enkele verrassende namen aan de aftrap.

Leko heeft een basisplaats ingeruimd voor Stefano Denswill, Jordy Clasie en Abdoulay Diaby. Vorige week kreeg Saulo Decarli nog de voorkeur, maar na de 2-2 in Eupen keert Denswil dus al weer terug in de basis. De Nederlander krijgt landgenoot Jordy Clasie voor zich op het middenveld. Sterkhouder Marvelous Nakamba wordt gespaard, omdat hij al vier gele kaarten achter zijn naam heeft staan. Een kaart tegen Lokeren zou betekenen dat hij volgende week de kraker tegen Anderlecht moet missen. Leko wil dat risico niet nemen.

Bovendien wordt Clasie met de week fitter en klopt de zomerversterking steeds nadrukkelijker op de deur. In de voorhoede mag Diaby zich nog eens laten. Dat gaat ten koste van Emmanuel Dennis. Tot slot neemt Anthony Limbombe zoals verwacht weer zijn plaats in op de linkerflank. Laurens De Bock maakte geen beste indruk in de Oostkantons, waardoor hij dit keer zelfs buiten de selectie viel.