'Russische kandidaat wacht af, Gheysens in pole positie voor overname Anderlecht'

'Russische kandidaat wacht af, Gheysens in pole positie voor overname Anderlecht'

10-12-2017 11:52
6

De naderende overname van RSC Anderlecht blijft de media beheersen. Twee kandidaten leken de voorbije weken een streepje voor te hebben. Het Franstalige L'Echo weet nu dat Paul Gheysens een voorsprong heeft genomen op Alisher Usmanov.

Die laatste is een Russische zakenman die als eerste werd genoemd in het overnamedossier. Volgens L'Echo kijkt Usmanov momenteel echter de kat uit de boom. De miljonair is immers al aandeelhouder bij Arsenal FC, waardoor de zaak vanuit zijn oogpunt geen absolute prioriteit verdient. Dat speelt natuurlijk in de kaart van Gheysens.

De huidige grote man van Royal Antwerp FC zou een bod van minimum 75 miljoen euro willen neerleggen in Brussel. Hij zit nu dan ook 'in pole positie', aldus L'Echo. 'In realiteit is zijn bod het enige dat gesloten, getekend en ook aan de andere kant van de tafel getekend is'. Gheysens hoopt Anderlecht over te nemen om vervolgens alsnog een stadion te bouwen op Parking C.

Desinteresse
De enige optie die Gheysens nog kan bedreigen, aldus het Waalse medium, is iemand intern: Alexandre Van Damme, topmanb bij AB Inbev. Die heeft voldoende kapitaal om het bod van Gheysens te evenaren, of eventueel zelfs te overtreffen. L'Echo acht die kans echter klein, aangezien Van Damme in de verste verte niet geïnteresseerd is in voetbal. Momenteel heeft de zakenman al vijftien procent van de aandelen in handen.