Gent op kruissnelheid: Of ik onze opmars had verwacht? Zeker en vast

Gent op kruissnelheid: "Of ik onze opmars had verwacht? Zeker en vast"

10-12-2017 10:20
3

Na de breuk met Hein Vanhaezebrouck verkeerde AA Gent nog min of meer in degradatiegevaar, een tweetal maanden later staat het stevig in Play-Off 1. Dat is vooral de verdienste van de nieuwe hoofdcoach, Yves Vanderhaeghe. Yuya Kubo beaamt.

"We spelen met iets meer vrijheid sinds de komst van Yves", aldus de Japanner op de clubwebsite. "De ploeg begrijpt de looplijnen en de patronen veel beter. Daardoor kan ik betere keuze's maken en meer zaken proberen. Of ik onze opmars van de afgelopen maanden had verwacht? Zeker en vast, want in voetbal kan alles. Soms loopt het goed, soms iets minder. Maar een seizoen duurt lang."

Ook individueel verloopt de curve in stijgende lijn. Kubo zit nu aan zes competitietreffers, waarvan vier in de laatste anderhalve maand. Zaterdag scoorde hij nog de winnende tegen KV Kortrijk (2-1). "Het gaat steeds beter en het vertrouwen groeit door de opeenvolgende overwinningen. Alles loopt vlot, zowel bij mij als bij de ploeg. Bij mijn doelpunt wist ik dat ik mijn koelte moest bewaren om te scoren", besluit hij.