Teodorczyk zorgt voor miserie: Anderlecht heeft niet echt een doelpuntenmaker

Teodorczyk zorgt voor miserie: "Anderlecht heeft niet echt een doelpuntenmaker"

10-12-2017 10:03
5

Hein Vanhaezebrouck heeft het voetbal van RSC Anderlecht alvast weer op de rails gekregen. Grootste manco momenteel: de ploeg heeft te veel kansen nodig om te scoren. Dat weet ook Mbo Mpenza.

De voormalige aanvaller tekende zelf heel wat doelpunten voor paars-wit op in zijn carrière. "Raar om te zeggen, maar op dit moment is de aanval het zwakste punt van Anderlecht", geeft Mpenza zijn kijk op de zaken in La Capitale. Lukasz Teodorczyk verbloemde dat probleem vorig seizoen op zijn eentje, maar zijn motor sputtert. "Maar het probleem ligt dieper", aldus Mpenza. "Volgens mij heeft Anderlecht gewoon geen doelpuntenmaker rondlopen."

De vraag blijft wie nu de echte Teodorczyk is: de versie van vorig seizoen of de huidige versie. "Zijn prestaties pleiten niet voor hem. Harbaoui heeft dan weer tijd nodig, maar die heeft Anderlecht niet. Voor Vanhaezebrouck is dat niet gemakkelijk, maar de transferperiode kan veel oplossen. Dan zullen we de hand van de coach nog meer zien, al zien we die nu al", besluit Mpenza.