Benteke afgemaakt door zijn eigen coach: Hij heeft ons twee punten ontnomen

Benteke afgemaakt door zijn eigen coach: "Hij heeft ons twee punten ontnomen"

10-12-2017 08:45
3

Christian Benteke was zaterdag dé antiheld bij Crystal Palace door in de laatste minuut een strafschop te missen. Hij was nochtans niet aangewezen om die te nemen, zo bevestigt ook trainer Roy Hodgson.

Hodgson was helemaal niet blij met de ongehoorzaamheid. "Het is de staf die beslist wie de strafschoppen moet nemen en we gaan er niet vanuit dat spelers die keuzes veranderen tijdens de match. Het was een eenzijdige beslissing, niemand kon de bal nog uit zijn armen halen. We hebben nog geroepen, maar onze stem droeg blijkbaar niet tot aan de strafschopstip. Met deze misser heeft hij ons twee kostbare punten ontnomen. Ik kan me niet voorstellen dat hij bij de volgende penalty hetzelfde doet."

De fans waren woedend op Benteke, maar Hodgson heeft dat heel veel begrip voor. "De supporters rekenden zich al rijk toen de bal op de stip ging. Als jij dan de speler bent die die penalty mist, dan moet je aanvaarden dat je uitgefloten wordt. Dat zal niet enkel hier het geval zijn, dat zal overal ter wereld zo zijn."

Benteke blijft zo wachten op zijn eerste goal van het seizoen. "Christian maakte een verslagen indruk. Hij is in shock en natuurlijk ook ontgoocheld. Het is eigenlijk jammer, want hij speelde wat mij betreft zijn beste match van het seizoen. Hij hield de bal goed bij en was ook sterk in de lucht."