Eén grote zondebok bij Genk: Zo erg dat het lachwekkend werd

Eén grote zondebok bij Genk: "Zo erg dat het lachwekkend werd"

10-12-2017 07:15
7

Racing Genk kon zaterdag weer niet winnen in de competitie. Thuis tegen rode lantaarn Eupen bleef het steken op een. Kjell Doms van Het Laatste Nieuws zag een onthutsende prestatie van de Limburgers.

Doms was getuige van één van de saaiste matchen van het seizoen. "Wij moesten blijven kijken, maar het was werkelijk niet om aan te zien. Eupen legde af en toe nog wel wat leuks op de mat. Het nummer laatst begon vanuit een stevige organisatie, maar Makelélé voelde al snel dat er tegen dit Genk wel iets te halen viel. De thuisploeg slaagde er niet in om drie juiste passen na elkaar te geven. 'Onze thuisfans zijn kritisch en durven nogal snel fluiten', zei Patrick Janssens deze week nog in een weekblad. Geef die mensen eens ongelijk, ze zijn nog niet bepaald verwend geweest dit seizoen."

Genk kwam wel nog op voorsprong, maar gaf die dan knullig weg. "Stuivenberg was opgelucht dat Malinovskyi in Hoger Beroep werd vrijgepleit en dropte de Oekraïner in de basis. Hij heeft het zich beklaagd. Malinovskyi stapelde de balverliezen op. Doelman Vukovic kwam een voorzet plukken en wilde het spel snel lanceren. Hij gaf de bal mee met Malinovskyi, die wachtte en wachtte tot Garcia hem het leer ontfutselde. Zó erg dat het lachwekkend werd. Voor de Spanjaard was het een koud kunstje om Vukovic te lobben. Malinovskyi blijft een slechte kopie van zichzelf, een deel van het thuispubliek keerde zich zelfs tegen hem. Pijnlijk."

Wordt de grond nu heet onder de voeten van Stuivenberg? "Na de blamage in Mechelen zei voorzitter Peter Croonen dat elk resultaat van heel kortbij zou geëvalueerd worden. Benieuwd wat de conclusies zullen zijn na nóg maar eens een non-match van zijn team."