RSCA breekt record van 100 miljoen euro en moet daarvoor vooral Tielemans bedanken

RSCA breekt record van 100 miljoen euro en moet daarvoor vooral Tielemans bedanken

09-12-2017 22:50
3

RSC Anderlecht maakte vandaag de jaarrekening bekend. Daarin was te zien dat Anderlecht vorig seizoen een absolute recordopbrengst heeft geboekt. Al gingen ook de kosten de hoogte in.

Uit de jaarrekening bleek dat Anderlecht vorig seizoen maar liefst een recordopbrengt van 104,5 miljoen euro boekte. Daarmee is het de eerste club ooit die de grens van honderd miljoen euro te doorbreken. Zo meldt Het Nieuwsblad.

Het grootste deel van de opbrengsten kwam voort uit de uitgaande transfers. Onder andere die van Tielemas, Praet, Defour en Okaka zorgden voor heel wat centen. Anderlecht gaf ook heel wat geld uit aan spelers, zo'n 35 miljoen euro in totaal.

Dat betekent ook niet dat Anderlecht enorm veel geld overhoudt aan vorig seizoen, want ook de kosten gingen de hoogte in. In totaal spendeerde Anderlecht maar liefst 102,5 miljoen euro. Een groot deel van die kosten gingen naar de lonen, die stegen met 22 procent. In totaal ging er 46,5 miljoen uit naar de lonen vorig seizoen. Ook de 'diensten en diverse goederen' (waaronder makelaarskosten) gingen van 35,9 naar 39,3 miljoen euro.