'Leko wil sterkste ploeg tegen Anderlecht zien en roteert tegen Lokeren'

'Leko wil sterkste ploeg tegen Anderlecht zien en roteert tegen Lokeren'

09-12-2017 22:36
2

Ivan Leko staat zondag met zijn troepen tegenover Lokeren. Met de topper van komende week zondag in het verschiet zou Leko weleens kunnen beslissen om te gaan roteren.

Zo meldt Het Laatste Nieuws dat de Kroatische coach Marvelous Nakamba niet zal opstellen tegen Lokeren. De Zimbabwaan staat op vier gele kaarten en zou bij een volgend geel karton dus geschorst zijn tegen Anderlecht. De coach wil Nakamba er absoluut bij tegen de Brusselaars en denkt aan een roteren.

Met Jordy Clasie heeft hij alvast een goed alternatief achter de hand. De Nederlander kon al imponeren tegen Eupen en krijgt daardoor mogelijk een basisplek tegen Lokeren. Dat de middenvelder op verschillende posities uit de voeten kan, spreekt ook in zijn voordeel.

Niet alleen Nakamba, maar ook Anthony Limbombe staat op vier gele kaarten. De kans is echter klein dat de linkerflank ook rust krijgt. Tegen Eupen bewees hij onmisbaar te zijn. Zijn vervanger Laurens De Bock speelde een dramatische partij en werd zelfs niet geselecteerd voor Lokeren.