Gent geeft Play-Off 1 niet meer uit handen en verlengt indrukwekkende reeks

09-12-2017 22:21
1

AA Gent is niet van plan om dat plekje in Play-Off 1 nog uit handen te geven. De indrukwekkende reeks van de Buffalo's werd ook tegen Kortrijk gewoon voortgezet: 2-1.

De eerste helft tussen Gent en Kortrijk was reclame voor het voetbal. Gent, dat de laatste weken goed bezig was, speelde duidelijk met veel vertrouwen. De thuisploeg begon zeer gretig aan de wedstrijd, maar kreeg toch een flinke klap te verwerken. Na enkele minuten stond het al 0-1 voor Kortrijk.

Gent gaf zich echter niet gewonnen en kon de rug meteen rechten. Nog voor de tiende minuut stond het 1-1 na een snelle tegentreffer van Roman Yaremchuk. Het signaal voor Gent om op zoek te gaan naar dat tweede doelpunt.

Gent scoort, Kortrijk dreigt
Veel kansen, veel drang naar voren en uiteindelijk ook een tweede goal. Yuya Kubo kon iets voor het half uur de 2-1 op het bord zetten. Gent nam wat gas terug en liet Kortrijk komen in de tweede helft. De Buffalo's hadden overtredingen nodig om Kortrijk af te stoppen. Lovre Kalinic kon met enkele knappe saves alsnog de zege veilig stellen voor Gent: 2-1.