Genk blijft sukkelen en kan ook tegen rode lantaarn Eupen niet winnen

09-12-2017 21:52

Genk lijkt stilaan bezig aan een dramatisch seizoen. De club is maar niet aan de beterhand. Ook tegen rode lantaarn Eupen liep het fout af en kon er niet gewonnen worden, tot de grote woede van het Genkse publiek. Het bleef 1-1.

Een wedstrijd met veel nervositeit zorgde in de eerste 45 minuten amper voor kansen. Pas vijf minuten voor rust brak de wedstrijd helemaal los; Edon Zhegrova brak de ban met een uithaal van buiten de zestien.

Lang kon Genk echter niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten later stond het al 1-1 na een foutje tussen Vukovic en Malinovskyi. Luis Garcia profiteerde en tekende voor de 1-1 ruststand.

Geen beterschap
Na de pauze ging Genk opnieuw op zoek naar de voorsprong, veel dreiging kwam er echter niet. Het Genkse publiek was het stilaan beu en begon de eigen ploeg uit te fluiten. Dat zorgde niet voor veel verandering, want Genk bleef het moeilijk hebben tegen de ploeg van Claude Makelélé.

Beide ploegen kregen net voor tijd nog een enorme kans op het winnende doelpunt, maar er werd niet meer gescoord en het bleef 1-1. Een resultaat waar beide ploegen niet echt mee opschieten.

Eupen blijft laatste en heeft nu al vijf punten achterstand op Kortrijk en Lokeren (dat zondag nog speelt). Genk  blijft steken op een negende plek. Play-Off 1 wordt stilaan moeilijk voor de mannen van Albert Stuivenberg.