Van Holsbeeck onthult reden waarom kampioen worden belangrijker is dan ooit

  Van Holsbeeck onthult reden waarom kampioen worden belangrijker is dan ooit

  Gepubliceerd: zaterdag 9 december 2017 om 21:36za 09-12-2017 om 21:36

  Voor de Belgische topclubs is er altijd één doel. Kampioen worden. Daar zijn een paar redenen voor. Niet alleen zorgt het voor heel wat eer en glorie, maar ook voor een extra cent dankzij de Champions League. In de toekomst kan dat zelfs nog meer opleveren.

  Herman Van Holsbeeck geeft in Het Laatste Nieuws toe dat het resultaat heilig is voor Anderlecht, op welke manier dan ook. En dat lijkt de komende jaren nog belangrijker te gaan worden. "En dan is er nóg iets waardoor het resultaat voor mij als algemeen manager van Anderlecht prioriteit werd", zegt hij.

  "De financiële afstand tussen Champions League en Europa League is steeds groter geworden. Ik zeg je nu al dat volgend seizoen 10 miljoen euro meer wordt gepompt in de Champions League dan dit jaar het geval is - ja, dan moet je maken dat je erbij bent", aldus de manager van Anderlecht.

  Een belangrijke reden voor veel ploegen om er absoluut alles aan te doen om aan het einde van het seizoen kampioen te worden en veel te investeren.

  Plaats een reactie

  Patfey +5516
  zondag 10 december 2017 om 00:03
  Als dat de tendens is die hij bij Anderlecht wil doordrukken, het resultaat heilig, naar de hel met de manier waarop, dan kan ik enkel maar hopen dart er snel nieuwe eigenaars komen die hem buitengooien. Anders hoeft het voor mij niet meer.
  Vind ik leuk
  Patfey +5516
  zondag 10 december 2017 om 07:57
  Toch enkele nuances bij mijn vorige reactie. VP dikt toch wel serieus aan wat in HLN staat. HVH zegt enkel dat het resultaat prioritair is (niet heilig) en zegt nergens “op welke manier dan ook”. Hij zou, omwille van CL opbrengsten en omdat het doorlopend een nieuwe ploeg bouwen is, wel graag meer prioriteit aan het resultaat geven, maar beseft dat het niet kan. Hij constateert ook dat in het verleden trainers uiteindelijk toch onder de druk om resultaat te halen, naar resultaat voetbal neigen. Dus ik was toch wat te streng.
  [Reactie gewijzigd op zondag 10 december 2017 om 19:47]
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws