KV Mechelen stopt opmars KV Oostende en verschaft zich extra lucht

KV Mechelen stopt opmars KV Oostende en verschaft zich extra lucht

09-12-2017 19:54
1

KV Mechelen heeft zaterdagavond een belangrijke als ook verrassende zege geboekt op het veld van KV Oostende, dat na zeven matchen nog eens een nederlaag moest incasseren. Mats Rits maakte voor rust de enige treffer van de wedstrijd.

In het eerste half uur kregen beide ploegen een grote mogelijkheid op hun conto. Kévin Vandendriessche stuitte halverwege de eerste helft op een goed uitgekomen Colin Coosemans, waarna ook KVO-doelman William Dutoit serieus werd getest. Hij voorkwam met één hand de openingstreffer van miljoenenman Hassane Bandé, die zich liet opmerken met een ferme knal. Dutoit had dus echter een goede save in huis. Vlak voor de pauze viel dan toch nog de openingsgoal. Mats Rits was het meest attent na een voorzet van Tim Matthys en werkte de bal via Dutoit binnen: 0-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft kwam moeizaam op gang en de match werd op dat moment ook nog eens opgeschrikt door een ogenschijnlijk zware blessure van Matthys, de man van de assist. Malinwa bleef ondanks het ongelukkige moment scherp en stond achterin weinig toe aan de thuisploeg. Pas toen Oostende-coach Adnan Custovic twintig minuten voor het einde met Joseph Akpala een extra spits bracht, kwam Mechelen meer onder druk te staan.

Het slotoffensief was ingezet en dat leidde ook tot kansen. Coosemans ging echter goed plat op een harde knal van Sebastien Siani. Custovic nam nog meer risico door ook Zinho Gano in te laten vallen. KVM werd mede daardoor tijdens de zes minuten(!) extra serieus aan het wankelen gebracht. Coosemans ontpopte zich in extremis tot de Mechelse held door inzetten van Knowledge Musona en Ramin Rezaeian te keren. Mechelen hield knap stand, waardoor het de eerste uitzege van het seizoen mocht vieren.

Adem
Mechelen heeft zichzelf dankzij de 7 op 9 ook weer wat extra lucht weten te verschaffen, nadat het door een crisis in de degradatiezone terecht was geraakt. Mechelen klom dankzij de driepunter over Lokeren en KV Kortrijk heen, terwijl KV Oostende slechts één punt meer heeft. Het verschil met rode lantaarn AS Eupen bedraagt nu vijf punten. Oostende, dat juist bezig was met een opmars, moet weer een pas op de plaats maken na deze tegenslag. De Kustboys blijven twaalfde en moeten vrezen dat de top-6 opnieuw verder uit het zicht raakt.