Rampscenario compleet: degradatiekandidaat komt winnen bij Dortmund

09-12-2017 17:54

Peter Bosz heeft wéér niet weten te winnen met Borussia Dortmund. Zaterdagmiddag ging het opnieuw fout, ditmaal tegen Werder Bremen, dat voor de huidige speelronde op de één na laatste plek stond in de Bundesliga.

De wedstrijd tegen Werder Bremen was een must-win voor de Nederlandse trainer, die al een tijd onder vuur ligt in Dortmund. De laatste zege in competitieverband werd maanden geleden geboekt en daardoor zakte de Duitse topclub af naar de subtop van de Bundesliga. Werder-talent Johannes Eggestein dompelde Bosz na 26 minuten dieper in rouw door de openingstreffer op fraaie wijze tegen de touwen de schieten.

Een kwartier na rust herstelde clubtopscorer Pierre-Emerick Aubameyang de opgelopen schade: 1-1. Maar nog geen tien minuten later liep het weer in de soep: Theodor Gebre Selassie kopte namens de bezoekers de 1-2 tegen de touwen. In de slotfase was Shinji Kagawa nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar ironisch genoeg was het teamgenoot Aubameyang die de gelijkmaker voorkwam. Zo

(Tekst gaat verder onder video)

Door de nieuwe nederlaag staat Dortmund nu op de zevende plek in de Bundesliga. Werder Bremen klimt van plek zeventien naar zestien door de knappe overwinning. Dinsdag wacht de volgende wedstrijd voor Bosz: dan staat een competitiewedstrijd tegen tegen FSV Mainz (uit) gepland.

Koploper Bayern München wist zaterdag wel te winnen. De recordkampioen boekte door een doelpunt van Arturo Vidal een zuinige 0-1 overwinning op bezoek bij Eintracht Frankfurt.