Van Holsbeeck vreest voor einde bij Anderlecht: Dan is er niks leuks aan

Van Holsbeeck vreest voor einde bij Anderlecht: "Dan is er niks leuks aan"

09-12-2017 17:42

Herman Van Holsbeeck is al sinds 2003 de technisch directeur bij Anderlecht, waar hij Michel Verschueren opvolgde. Nu Anderlecht stilaan te koop staat, is ook zijn toekomst evenwel onzeker. Hij denkt al aan een leven zonder Anderlecht.

Van Holsbeeck houdt er rekening mee dat zijn dagen geteld zijn. "Dat kan... Als de club finaal in handen komt van mensen die tabula rasa willen, als zij zeggen: 'Heren, dit is het geld, zo willen wij gaan werken', dan heb ik mij daar bij neer te leggen. Zou ik dat graag hebben? Neen. Want ik heb voor mezelf die einddatum van 30-06-2020 vooropgesteld - ik zou het spijtig vinden, mocht er gezegd worden: 'Hier stopt het.' Maar ik wil daar wél op voorbereid zijn."

Veel hangt af van wie Anderlecht zal overkopen. "Ik denk wel dat Roger de club in handen zal willen geven van mensen die een goed, sportief project kunnen voorleggen. Maar dan nog moet ik afwachten of ik in de nieuwe Raad van Bestuur op dezelfde manier mijn lijn zal kunnen volgen - als het is om voortdurend afgeschoten te worden, is er ook niks leuks aan, en raak je alleen maar gefrustreerd."