Zwak Chelsea heeft offday en lijdt pijnlijke nederlaag in Londen

Zwak Chelsea heeft offday en lijdt pijnlijke nederlaag in Londen

09-12-2017 15:36

Chelsea heeft zaterdagmiddag een gevoelige nederlaag geleden in de Premier League. Op bezoek bij stadgenoot West Ham United ging de regerend kampioen van Engeland met 1-0 onderuit. Manchester City of Manchester United kan daardoor nóg verder gaan uitlopen op de ploeg van manager Antonio Conte. 

Chelsea had een heuse offday tegen The Hammers. West Ham speelde goed en kwam al vroeg verdiend op voorsprong. Recordaankoop Marko Arnautovic ontving de bal in het strafschopgebied en schoot de bal met links voorbij Thibaut Courtois. 

West Ham-manager David Moyes had ervoor gekozen om Joe Hart te passeren en een kans te geven aan Adrian. De Spaanse routinier stelde zijn trainer niet te teleur. Hij greep goed in bij pogingen van onder meer Alvaro Morata, N'Golo Kanté en Davide Zappacosta. 

Na de pauze was het voor de thuisploeg vooral een kwestie van tegenhouden. Chelsea was niet bij machte om écht gevaarlijk te worden. De gasten kwamen zelfs goed weg toen Andreas Christensen hands leek te maken in zijn eigen strafschopgebied. De bal ging niet op de stip. In de absolute slotfase was Chelsea nog dichtbij een remise, maar Morata miste een gigantische kans. 

Koploper Man City (43 punten) en nummer twee Man United (35 punten) kunnen morgen uitlopen op Chelsea, dat 32 punten heeft. De twee grootmachten nemen het tegen elkaar op. Bij een thuiszege op Everton kan Liverpool zondag op gelijke hoogte komen met The Blues. 

Voor Moyes betekende het overigens zijn eerste overwinning als manager van West Ham. Van zijn eerste vier duels verloor hij er drie. Door de zege heeft de club nu 13 punten en staat het op de achttiende plaats, nog onder de streep.