Borkelmans scherp over Club Brugge: Probleem dateert al van vorig seizoen

Borkelmans scherp over Club Brugge: "Probleem dateert al van vorig seizoen"

09-12-2017 15:00

Vital Borkelmans is momenteel werkloos, maar de ex-assistent van de Rode Duivels volgt het Belgische voetbal wel nog op de voet. Zo heeft hij een uitgesproken mening over de keepersproblemen bij Club Brugge. 

In Het Nieuwsblad vertelt Borkelmans dat Club dit had kunnen zien aankomen. "De problemen in doel dateren al van vorig seizoen. Afgelopen zomer werd Hubert erbij gehaald, en de conclusie is nu dat zowel Butelle, Horvath als Hubert dezelfde problemen kennen. Alle drie hebben ze moeite met hoge ballen en gingen ze in de fout. Dan vraagt men zich binnen de club af wat de oorzaak is en kijkt men naar de keeperstrainer."

Jan Van Steenberghe werd inderdaad ontslagen, maar Borkelmans weet niet of dat terecht is. "De tijd moet uitwijzen of dat soelaas biedt. Het kan ook toeval zijn dat alle drie de doelmannen in een vormdip zitten. Dat Butelle opnieuw in doel staat, is de beste keuze. Hij heeft de meeste ervaring en toonde al dat hij kwaliteiten heeft tijdens het kampioenenjaar. Al was hij vorig jaar ook niet echt een baken van rust en zekerheid."