Van Holsbeeck deelt steekje uit aan Club Brugge: 'Maar het is niet zoals bij ons'

  Van Holsbeeck deelt steekje uit aan Club Brugge: 'Maar het is niet zoals bij ons'

  Gepubliceerd: zaterdag 9 december 2017 om 14:40za 09-12-2017 om 14:40

  Herman Van Holsbeeck heeft altijd spijt gehad van zijn uitspraak dat Anderlecht moet trachten champagnevoetbal te spelen. De manager is van mening dat het paars-witte publiek te veeleisend is.

  "Ik heb vorige week zitten kijken naar Arsenal-Manchester United. Manchester had nog geen 30% balbezit, maar ze wonnen wel met 1-3 en alle supporters dansten van geluk", vertelde Van Holsbeeck tegenover Het Laatste Nieuws. "Wij komen 0-1 voor op Kortrijk en de fans roepen 'Weiler buiten'. Op Anderlecht wordt niet aanvaard wat op Manchester United wel wordt aanvaard."

  De manager van Anderlecht denkt te weten waarom het publiek in het Constant Vanden Stockstadion zo veeleisend is. "Ons stadion is het grote probleem. Wij hebben nooit kunnen uitbreiden om een nieuw publiek aan te spreken. Veel van onze abonnementen worden van vader doorgegeven aan zoon en later aan kleinzoon."

  "Grootvader vertelde aan zijn zoon over Van Himst, en de kleinzoon hoorde de verhalen over Lozano. Zelf dweept die jongen nu op zijn beurt met Tielemans. Het DNA van Anderlecht - schoon voetbal gebracht door iconische spelers - is zo altijd in het stadion blijven hangen. Club Brugge keert veel minder terug naar zijn glorieperiode. Als Ernst Happel zoveel jaar dood is, eert men er nog eens zijn helden. Maar het is niet zoals bij ons."

  Plaats een reactie

  zaterdag 9 december 2017 om 14:54
  Wat men zaait, zal men oogsten..
  Dat weet elke boer.
  Maar Van Holsbeeck is geen 'boer' ...
  die wist dat dus niet :-)
  Vind ik leuk
  TP17 +598
  zaterdag 9 december 2017 om 15:12
  Je publiek betaalt belachelijk veel geld om naar die wedstrijden te komen kijken, dan mogen we toch iets verwachten Herman ?
  Vind ik leuk
  Stef666 +53
  zaterdag 9 december 2017 om 15:39
  Het is al weer een hele tijd geleden dat ik zulke ongelofelijke onzin heb gehoord. Al ooit gehoord van deze twee woorden: gebakken lucht!
  Vind ik leuk
  Toca +40195
  zaterdag 9 december 2017 om 16:42
  Dat klopt maar wasyl zit ook erg diep in ons hart voor altijd !!!!
  Vind ik leuk
  Patfey +5535
  zaterdag 9 december 2017 om 21:12
  Een zoveelste bewijs, deze man is de doodgraver van het instituut Anderlecht. Wat hij hier dus zegt is : toch jammer dat we een publiek van voetballiefhebbers hebben, hadden we maar van die onbenullen voor wie enkel winnen telt.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws