Van Holsbeeck deelt steekje uit aan Club Brugge: 'Maar het is niet zoals bij ons'

Van Holsbeeck deelt steekje uit aan Club Brugge: 'Maar het is niet zoals bij ons'

09-12-2017 14:40
2

Herman Van Holsbeeck heeft altijd spijt gehad van zijn uitspraak dat Anderlecht moet trachten champagnevoetbal te spelen. De manager is van mening dat het paars-witte publiek te veeleisend is.

"Ik heb vorige week zitten kijken naar Arsenal-Manchester United. Manchester had nog geen 30% balbezit, maar ze wonnen wel met 1-3 en alle supporters dansten van geluk", vertelde Van Holsbeeck tegenover Het Laatste Nieuws. "Wij komen 0-1 voor op Kortrijk en de fans roepen 'Weiler buiten'. Op Anderlecht wordt niet aanvaard wat op Manchester United wel wordt aanvaard."

De manager van Anderlecht denkt te weten waarom het publiek in het Constant Vanden Stockstadion zo veeleisend is. "Ons stadion is het grote probleem. Wij hebben nooit kunnen uitbreiden om een nieuw publiek aan te spreken. Veel van onze abonnementen worden van vader doorgegeven aan zoon en later aan kleinzoon."

"Grootvader vertelde aan zijn zoon over Van Himst, en de kleinzoon hoorde de verhalen over Lozano. Zelf dweept die jongen nu op zijn beurt met Tielemans. Het DNA van Anderlecht - schoon voetbal gebracht door iconische spelers - is zo altijd in het stadion blijven hangen. Club Brugge keert veel minder terug naar zijn glorieperiode. Als Ernst Happel zoveel jaar dood is, eert men er nog eens zijn helden. Maar het is niet zoals bij ons."