Giggs zoekt trainersbaan en zet direct hoog in: Natuurlijk ben ik geïnteresseerd

Giggs zoekt trainersbaan en zet direct hoog in: "Natuurlijk ben ik geïnteresseerd"

09-12-2017 13:40

Ryan Giggs ziet het wel zitten om bondscoach van Wales te worden. Na het vertrek van Chris Coleman is de bond op zoek naar een nieuwe trainer en het icoon van Manchester United wordt met de baan in verband gebracht. De 44-jarige Giggs heeft nooit onder stoelen of banken dat hij graag hoofdtrainer wil worden.

Als de voetbalbond van Wales hem vraagt, zou hij het zeker overwegen. "Natuurlijk ben ik geïnteresseerd", vertelt hij aan Sky Sports. "Ik heb voor Wales gespeeld en heb gezegd dat ik graag hoofdtrainer wil worden. Het bondscoachschap is dan een van de topfuncties voor mij. Ik heb op het moment nog met niemand gesproken, maar geïnteresseerd ben ik zeker."

Giggs heeft tot nu toe nog nooit op eigen benen gestaan. Na het ontslag van David Moyes bij Manchester United nam hij het tijdelijk over. Onder zijn opvolger Louis van Gaal was hij assistent. Giggs werd de laatste maanden gelinkt aan clubs uit lagere Engelse divisies. De voetbalbond van Wales heeft laten weten dat het de bedoeling is dat er iemand bondscoach wordt die ook daadwerkelijk uit Wales komt.