Verhaeghe ligt onder vuur: Hij saboteerde Eurostadion met alle mogelijke trucs

Verhaeghe ligt onder vuur: "Hij saboteerde Eurostadion met alle mogelijke trucs"

09-12-2017 13:10
6

Bart Verhaeghe heeft volgens Hugo Camps een dubieuze rol gespeeld in het dossier rond het Eurostadion. De voorzitter van Club Brugge zou er alles aan hebben gedaan om het dossier te blokkeren.

Brussel wordt geen speelstad tijdens het Europees Kampioenschap van 2020. Dat heeft de UEFA donderdag beslist omdat er nog steeds geen akkoord is omtrent het Eurostadion. "Het dossier zwerft al jaren in een regenwoud van belangen en conflicten tussen de voetbalbond, drie regeringen, bouwpromotoren en RSC Anderlecht", stelt Camps in NRC Handelsblad.

Toch wijst de columnist ook met een beschuldigende vinger naar Verhaeghe. "De ondervoorzitter van de Belgische voetbalbond, tevens preses van Club Brugge, Bart Verhaeghe, saboteerde het dossier met alle mogelijke vertragingstrucs. Hij wou dat stadion helemaal niet, want hij heeft andere bouwplannen."

"Zijn geparachuteerde gunsteling (voorzitter Gérard Linard, red.) aan het hoofd van de KBVB liet zich ooit ontvallen dat de Rode Duivels geen stadion nodig hebben: 'Ze kunnen hun wedstrijden toch ook in Rijsel spelen'."