Bekritiseerde Vanaken in bescherming genomen: ''Hij maakt anderen beter''

Bekritiseerde Vanaken in bescherming genomen: ''Hij maakt anderen beter''

09-12-2017 11:52
1

Club Brugge - Lokeren is zondag ook een weerzien tussen Ivan Leko en Peter Maes, twee coaches die een speciale band hebben. Maes en Leko werkten namelijk vier jaar goed samen bij Lokeren. In een uitgebreid dubbelinterview blikken de leerling en zijn ervaren meester vooruit op de ontmoeting.

Tijdens het gesprek passeerden vele onderwerpen de revue. Zo ook Hans Vanaken, die ontbolsterde onder Maes en nu een vaste waarde is bij Leko. Ondanks vijf assists in de Jupiler Pro League blijft Vanaken kritiek krijgen. Maes ziet ook wel een verbeterpunt bij zijn ex-pupil. "Tegen Vanaken moet je niet te veel zeggen. Hij heeft alles heel snel door. Alleen mist hij soms misschien de grinta'', aldus Maes.

De Lokeren-coach vindt echter niet dat ondermaats presteert met zijn talent. "Niet akkoord. Hij maakt anderen beter. De perceptie is dat hij meer moet doen voor zichzelf. Maar hij heeft al zulke statistieken. Bovendien, als al zijn goede laatste ballen zouden afgewerkt worden...''

Leko sluit zich aan bij Maes en neemt het op voor Vanaken. "Om over zijn preassists nog niet te spreken. Hans is héél belangrijk voor ons. Maar ik zou ook willen dat hij niet tevreden is na twee of drie goede matchen. Als hij dát zou kunnen, gaat hij nog beter worden. Maar zowel op voetballend als fysiek vlak is hij top. Hij loopt zowat het meest van allemaal'', aldus Vanaken.