Pijnlijk! Buurtweg Eurostadion plots enkele uren voor debacle geschrapt

Pijnlijk! Buurtweg Eurostadion plots enkele uren voor debacle geschrapt

09-12-2017 11:05
4

Het Belgische voetbal kreeg donderdag een historische blamage te verwerken. De UEFA onthief Brussel als speelstad voor het EK van 2020 vanwege de problemen rond het Eurostadion. Pas enkele uren voor de keiharde beslissing van de UEFA, namen de Vlaamse autoriteiten een belangrijke horde in het hoofdpijndossier. Dit was dus allemaal te laat.

Het Nieuwsblad schrijft dat Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) donderdag de buurtweg, die over het bouwterrein loopt, heeft geschrapt. Maandenlang kon het Eurostadion mede vanwege deze buurtweg niet vergund worden. ''Een beslissing die er al langer zat aan te komen, maar die de minister pas donderdagochtend kon tekenen omdat ze tot dan in het buitenland was. De UEFA was op de hoogte'', klinkt het vanuit het kabinet van Schauvliege.

Volgens Dimitri Huyghe, projectdirecteur van de vzw Euro Brussels 2020, is de info onjuist en zijn de papieren niet meer tot bij de UEFA geraakt. ''Iedereen wist dat de beslissing eraan zat te komen, maar het was donderdag te laat om het document aan UEFA te bezorgen. De voetbalbond heeft dat niet meer op tijd kunnen doen, omdat het Uitvoerend Comité al bezig was'', luidt zijn reactie. Huyghe denkt overigens niet dat de buurtweg van doorslaggevend belang was en dat een fiasco niet voorkomen was als de documenten op tijd bij de UEFA waren geraakt.

Lees ook: Vandenbempt reageert bijzonder scherp: "Dit is pijnlijk voor ons land"