Mourinho: ''De spelers van City liggen bij een klein beetje wind al op de grond''

Mourinho: ''De spelers van City liggen bij een klein beetje wind al op de grond''

09-12-2017 10:47

José Mourinho is in aanloop naar de Manchester derby zowel lyrisch als kritisch op de spelers van Manchester City. De manager van Manchester United vindt dat de spelers van Pep Guardiola wel erg makkelijk naar de grond gaan.

"City heeft een geweldig team. De spelers verdedigen goed, zijn scherp na balverlies, hebben creativiteit voorin en hebben een geweldige trainer. Maar als je me vraagt naar wat ik niet leuk vind aan City is dat ze erg snel hun balans verliezen. Bij een klein beetje wind liggen ze al op de grond", zegt Mourinho op de persconferentie. 

Mourinho vraagt zich af waarom de UEFA niet optreedt tegen Guardiola, die een geel lintje draagt uit respect voor degenen die vechten voor onafhankelijkheid in Catalonië. De UEFA is duidelijk in de regels: politieke boodschappen zijn verboden. De Europese voetbalbond laat het bij Guardiola echter toe. "Iedereen heeft het recht om zijn politieke opvattingen te hebben. We zijn normale burgers net als iedereen. Ik ken Pep al jaren en weet wat hij bij zijn land voelt. Als de regels het toelaten, is hij vrij om het te doen. Ik weet alleen niet óf de regels het toestaan", zegt Mourinho.

Lees ook: De Bruyne krijgt andermaal lof van Guardiola: ''Hij verstopt zich nooit''