Standard vangt bot in beroep: Sa Pinto kent zijn schorsing na toneelstukje

Standard vangt bot in beroep: Sa Pinto kent zijn schorsing na toneelstukje

08-12-2017 18:15
5

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist Ricardo Sa Pinto voor drie wedstrijden geschorst is. De trainer van Standard mag vrijdagavond niet op de bank zitten tegen Waasland-Beveren.

Sa Pinto werd tijdens de bekerwedstrijd op het veld van Anderlecht (0-1) tegen de grond nadat hij geraakt werd door een bekertje uit de tribune. Hij werd naar de tribunes verwezen, maar ging daarna helemaal door het lint. Het bondsparket oorspronkelijk een schorsing van zes weken. Uiteindelijk kreeg hij een schorsing van drie wedstrijden.

Standard ging meteen in beroep. Vrijdagnamiddag tijdens de hoorzitting haalde Sa Pinto nog eens uit naar bondsprocureur Gilles Blondeau, maar dat heeft niets opgeleverd. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist de sanctie van drie wedstrijden voor de Portugees te behouden.

Dat betekent dat Sa Pinto vrijdagavond al op de tribunes moet plaatsnemen voor de wedstrijd Waasland-Beveren-Standard. Ook tijdens de bekermatch tegen Oostende en het competitieduel tegen AA Gent zal Standard het moeten stellen zonder trainer.

Lees ook: Sa Pinto haalt stevig uit naar bondsparket: "Dit hoef ik niet te pikken"