Genkenaar ging door een diep dal: Ik merkte snel dat het ernstig was

Genkenaar ging door een diep dal: "Ik merkte snel dat het ernstig was"

08-12-2017 15:00
1

Racing Genk is aan een wisselvallig seizoen bezig. De seizoensstart was flauw, maar achtereenvolgende zeges tegen Anderlecht en Club Brugge leken de Genkenaars weer op de rails gezet te hebben. Niet dus, de Limburgers hebben het moeilijk om gevaar te creëren. De terugkeer van Leandro Trossard kan daar verandering in brengen.

Het goudhaantje van de Limburgers maakte vorige seizoen indruk, vooral in de Europa League. Door een complexe spierblessure kwam de 23-jarige flankaanvaller dit seizoen nog maar amper in actie. Sinds enkele weken traint Trossard terug mee met de groep, en die trainingen lijkt hij goed te verteren. Een comeback zal vermoedelijk niet lang meer op zich laten wachten.

In het Belang van Limburg blikt Trossard terug op de bewuste fase, die hem lange tijd aan de kant hield. "Er schoot iets in mijn rechterdij, op het moment dat ik de bal van de linker- naar de rechterflank stuurde. Ik probeerde daarna nog de voorzet af te werken, maar merkte al snel dat het ernstig was", opent hij.

Een terugval
Aanvankelijk leek de blessure van het goudhaantje dan ook mee te vallen. "Op de foto's bleek ik slechts een scheurtje van een centimeter te hebben opgelopen. Ik voelde me ook snel beter. Ik bouwde rustig op, kende een kleine terugval maar was uiteindelijk bijna speelklaar." Helaas viel hij op training opnieuw uit.

"Op een heel rare manier. Ik kon al een poos vrijuit op een bal trappen, maar scheurde de quadriceps opnieuw bij een rustige plaatsbal met de binnenkant van mijn voet." Totaal onverwachts was Trossard ineens een hele tijd buiten strijd. "Uit nieuwe foto's bleek dat ook de pees geraakt was. En dat het niet om een horizontale maar om een verticale scheur ging", besluit hij.