De Rode Duivels zijn de dupe: 'Mogelijk acht uur vliegen op het EK 2020'

De Rode Duivels zijn de dupe: 'Mogelijk acht uur vliegen op het EK 2020'

08-12-2017 14:00
7

Brussel zal geen speelstad zijn op EURO 2020, Londen vervangt onze hoofdstad. Naast de financiële domper zijn ook negatieve gevolgen voor onze Rode Duivels. Indien de wedstrijden wel in Brussel werden gespeeld, was België al zeker van minstens twee wedstrijd in eigen land. Nu staat de nationale ploeg mogelijk een lange reis te wachten.

Indien de Rode Duivels pech hebben bij de loting, bestaat de kans dat er lange verplaatsingen op het programma staan. Het Nieuwsblad ziet dat als een groot minpunt. 'Met wat pech bij de loting moet België mogelijk twee wedstrijden in Baku spelen, op zo'n 4.300 kilometer en 8u20 vliegen van Brussel. Een ramp voor de fans en ook op logistiek vlak verre van ideaal voor de ploeg zelf', klinkt het.

Toch weet het dagblad welke groep de Rode Duivels moeten loten om alsnog het eigen oefencomplex te kunnen gebruiken gedurende het EK. 'Als België zich plaatst, lijkt groep D de meest ideale poule. Met groepswedstrijden in Londen en Glasgow, kan het dan zelfs het basiskamp in België optrekken.'