UEFA laat niet met zich sollen: Real-speler bestraft voor bewuste gele kaart

UEFA laat niet met zich sollen: Real-speler bestraft voor bewuste gele kaart

08-12-2017 09:30
1

Dani Carvajal moet de eerste wedstrijd van Real Madrid in de knock-outfase van de Champions League missen. De rechtsback dacht in het duel met APOEL Nicosia een slimmigheidje uit te halen, maar de UEFA trapt daar niet in.

Carvajal pakte tegen de Cyprioten een bewuste gele kaart door lang te treuzelen bij een inworp. Scheidsrechter Artur Dias slingerde hem op de bon, waardoor de 25-jarige Spanjaard geschorst was voor de laatste groepswedstrijd, thuis tegen Borussia Dortmund. Dat duel had weinig waarde meer, omdat Real al zeker was van de tweede plaats in groep H.

Carvajal dacht zodoende met een schone lei aan de achtste finales te kunnen beginnen, maar die vlieger gaat niet op. De UEFA is niet te spreken over de actie van de verdediger en heeft hem een extra duel geschorst.

Het is niet de eerste keer dat een speler van Real opzettelijk tegen een schorsing aanloopt in de Champions League. In 2010 pakten Xabi Alonso en Sergio Ramos bewust een tweede gele kaart tegen Ajax. Destijds werd alleen trainer José Mourinho geschorst, omdat hij het onsportieve gedrag met hulp van Iker Casillas en Jerzy Dudek organiseerde.