Einde voor Koning Boudewijnstadion nabij: Nog een tweede catastrofe

Einde voor Koning Boudewijnstadion nabij: "Nog een tweede catastrofe"

08-12-2017 08:15
10

Het nieuws kwam donderdag niet geheel onverwacht, maar een domper is het wel: Brussel zal géén speelstad zijn voor het EK van 2020. Londen zal onze hoofdstad vervangen, de wedstrijden worden dan in het legendarische Wembley gespeeld. De twijfels omtrent het Eurostadion nemen alleen maar toe, mogelijks dreigt er zelfs nog een probleem.

De toekomst van het Koning Boudewijnstadion is al langer twijfelachtig. Indien het nieuwe nationale stadion er niet komt, zorgt dat bij de Belgische Voetbalbond voor heel wat problemen. In het slechtste geval moeten de Rode Duivels binnen afzienbare tijd elke thuiswedstrijd spelen voor maximum 30.000 toeschouwers, in bijvoorbeeld Luik of Brugge.

Voorzitter van de KBVB – Gérard Linard – maakt zich stilaan zorgen. "Ik hoop dat de overheid eind januari beslist om toch de bouwvergunning af te leveren of er een nieuw haalbaar project komt voor een nieuw stadion, of nog beter meerdere nieuwe stadions", reageert hij in Het Laatste Nieuws.

"Anders krijgen we na de EK­-catastrofe nog een tweede, financiële ­catastrofe. Want dit is natuurlijk nefast voor het budget, zeker als we niet meer in het Koning Boudewijnstadion terechtkunnen. Daar lijkt het op als het NEO-winkelcentrum project wordt gebouwd", besluit hij.